Energielabel woning (EP-W)

Een energielabel laat u zien hoe zuinig een woning is, en wat je kunt doen om dit te verbeteren. Als u een huis gaat kopen of verhuren moet u een geldig geregistreerd energielabel hebben, welke aanwezig moet zijn op het moment van de transactie.

 

Het energielabel geeft met de klassen aan hoe zuinig of onzuinig de woning is, A++++ (groen) is zuinig tot en met G (rood) is onzuinig. Dat is handig, want een keuze voor een zuinige woning betekent lagere energiekosten, meer wooncomfort en minder CO2- uitstoot, dus beter voor het milieu!

Vanaf € 299,00 heeft u het energielabel geregeld. Voor woningen groter dan 500m3 geldt een toeslag van € 25,00 per 100m3.

Wist u dat? Een energielabel 10 jaar geldig is!

Energielabel woningen verplicht

Bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen is een geldig energielabel verplicht. Het energielabel voor woningen is een instrument dat inzicht geeft in de energieprestatie van de woning en verbetermogelijkheden voor isolatie en installaties. Dat geeft de woningeigenaar handelingsperspectief. Hiermee kan de woning verder worden verduurzaamd, energiekosten worden bespaard en het wooncomfort toenemen.

Woningeigenaren zijn verplicht om bij de oplevering, verkoop of verhuur van een woning een definitief energielabel beschikbaar te stellen aan de koper of huurder. Er gelden enkele uitzonderingen. Een koper of huurder kan in de registratiedatabase EP-online of zoekjeenergielabel.nl zien of voor het betreffende adres al een geldig energielabel geregistreerd is.

Daarnaast is het verplicht om de energieprestatie-indicator (de labelklasse) van een geldig energielabel weer te geven wanneer een woning te koop of te huur wordt aangeboden via advertenties in commerciële media.

Energie-Index telt mee voor de huurpunten
Bij sociale-huurwoningen worden punten toegekend om de maximale huur vast te stellen. (woningwaarderingsstelsel WWS) Energiezuinige woningen krijgen meer huurpunten. Vanaf 1 januari 2015 toont de Energie-Index de energiezuinigheid van de woning.

Energielabel VvE, woningbouwvereniging, bewonerscollectief, vastgoedeigenaar
Uiteraard kunt u als VvE, woningbouwvereniging, bewonerscollectief of professioneel vastgoedeigenaar eveneens bij Woningkeur Weert terecht voor een energielabel. Op basis van representativiteit en collectiviteit kunnen wij voor het energielabel speciale tarieven hanteren. Neem contact op met Woningkeur Weert voor een vrijblijvende offerte of meer informatie.

Start typing and press Enter to search