Het is voor elke VvE wettelijk verplicht om een bedrag te reserveren voor onderhoud. De beste manier om de juiste hoogte van dit zogenoemde reservefonds vast te stellen is door middel van een meerjarenonderhoudsplan.
Een meerjarenonderhoudsplan (MJOP) geeft immers duidelijk inzicht in de onderhoudswerkzaamheden die gedurende de komende jaren aan een gebouw moeten worden uitgevoerd, inclusief planning en kosten.
Een meerjarenonderhoudsplan heeft altijd betrekking op de gedeelde onderdelen van een gemeenschappelijk pand, zoals het dak, de gevels, de kozijnen en het trappenhuis. De bouwkundige stelt een compleet meerjarenonderhoudsplan voor uw VvE op, zodat u precies weet welk onderhoud en welke kosten de komende jaren te verwachten zijn.

Conditiemeting
Vaak wordt bij een meerjarenonderhoudsplan ook om een conditiemeting gevraagd. In deze conditiemeting is de huidige conditie beschreven van alle zaken die in het MJOP benoemd worden. In het meerjarenonderhoudsplan wordt namelijk uitgegaan van een gemiddelde levensduur, en niet van de huidige staat.

Meer informatie of contact met Woningkeur Weert
Wilt u meer informatie over een meerjarenonderhoudsplan of een conditiemeting. Of wilt u vrijblijvend een afspraak maken? Neem dan contact op via 0495 – 549113 of vul het contactformulier in, zodat wij contact met u kunnen opnemen.

NEEM CONTACT OP

Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander de tekst.

Start typing and press Enter to search